Saturday, August 14, 2010

PBC TAAWUN BADAR AL KUBRA DI IPOHPengedar-pengedar HPA kawasan Taiping, Kuala Kangsar dan Ipoh mendesak agar kursus PBC diadakan juga di dalam bulan Ramadhan ini memandangkan Kursus PBC Mega yang diadakan di Sungai Petani dan Shah Alam terlalu jauh untuk disertai, namun Ramadhan bukanlah alasan untuk berehat dari jalan perjuangan memartabatkan produk halal kerana sirah Nabi menunjukkan peperangan Badar berlaku dalam bulan Ramadhan.
Demi perkembangan HPA, Kelab Pemimpin Al Wahida dengan kerjasama Kelab Komuniti Ipoh akan menganjurkan Kursus PBC Taawun Badar Al Kubra seperti maklumat berikut:

Tarikh : 28-29 Ogos 2010
Tempat : Hotel Seri Malaysia Ipoh
Pembimbing: PJS Tn Hj Zainal Ahmad
PJS Aznin Ujang
PJS Herbalis Khalilah Wong Abdullah
PJS Tn Hj Jamaluddin Md Nor
PJS Mohd Assim b Hj Khalid
PJS Cikgu Mohd Sani Ibrahim
PJ Herbalis Shafariah Ibrahim
PJ Cikgu Abd Hamid

PBC Taawun diadakan berkonsepkan tolong menolong iaitu kalangan leader yang telah berjaya digalakkan membantu pengedar HPA untuk mengembangkan jaringan melalui bantuan sebahagian yuran kursus.

PBC kali ini menawarkan pakej istimewa untuk para peserta membawa keluarga berbuka puasa bersama dengan pelbagai menu juadah berbuka di hotel yang ada sijil halal Jakim.
Kanak-kanak berumur 5-12 tahun -RM18
Ahli keluarga berumur 12 ke atas -RM32

Lebih menarik, PBC kali ini menawarkan kepada para peserta mengikuti solat sunat tarawikh dan tazkirah bersama dengan Imam Tahfiz yang dibawa khas dari Maahad Tahfiz Ibnu Sina.
Untuk keterangan lanjut hubungi Pengarah PBC : Pjs Cikgu Sani Ibrahim 0196975317
Pjs Khalilah Wong - 0194288416

No comments:

Post a Comment